krémová hrášková polévka
Čas přípravy
45 minut
Počet porcí
6 porcí
Ingredience
60+20 g másla
50 g hladké mouky
1,5 l drůbežího vývaru
400 g zeleného hrášku vařeného nebo konzervovaného
30 g pórku
muškátový květ
sůl
Doporučená příloha:
Na kostečky nakrájená a na másle osmažená žemle
Postup
Ze 60 g másla a z mouky zhotovíme jíšku, zalijeme vývarem a vzniklou bílou polévku povaříme. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolu na 20 g másla trochu osmahneme, k němu přidáme scezený zelený hrášek, osolíme, podlijeme trochou vody a asi 4 minuty podusíme. Podušený hrášek s pórkem rozmixujeme, přidáme k bílé polévce, okořeníme trochu květem a krátce zavaříme. Hotovou polévku zjemníme žloutkem. dobrou chuŤ!!
Komentáře
Přehled komentářů
Hmm to zní báječně to musím taky zkusit ale radši s mamky pomocí protože potom co jsem pekla sama štrůdl a pak jsem se pozvracela tak už to nebudu riskovat :D Ale recept vypadá opravdu dobře :)
Už mám hlad.
(Pája, 21. 9. 2013 20:09)Je akorát na čase, na véču, a já spěchám vařit!!!!!!!!
To zní báječně!
(Áňa Ho., 21. 10. 2013 17:45)